4 Ocak 2011

*** Fındıklı Browni ***

Kızlar defalarca denenmiş, hata payı olmayan bir browni tarifim var. Sizler de benim gibi çikolata aşığıysanız bunu çok seveceğinize eminim :)

brownie

Malzemeler:
3-4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
100 gr kıyılmış fındık
3 kaşık kakao
100 gr eritilmiş margarin/tereyağ (küçük bi kısmı fındıkyağı da olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr bitter çikolata
Yarım çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un ( Yaklaşık 2-3 su bardağı)

Sos için:
50 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt
1 kaşık şeker ( pudra şekeri de olabilir)
2 dolu kaşık kakao

Yapılışı:
Önce yumurtalar köpük köpük olana dek iyice çırpılır. Daha sonra sırasıyla şeker, süt ve eritilmiş margarin ilave edilip çırpmaya devam edilir. Kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Fındıklar da eklenerek çırpılır. Benmari usulü eritilmiş çikolata da ilave edilir. En son tuz ve un koyularak karıştırılır. Düz bir fırın kabına boşaltılarak, orta dereceli fırında pişirilir. İlk 20dk fırının kapağını hiç bir şekilde açmıyoruz. Yaklaşık yarım saat pişirmek yeterli.

Sos yapılışı:
Sos için gerekli malzemeler ocakta kısık ateşte karıştırılır. Eritilmiş çikolata bu karışıma ilave edilir. Sos biraz yoğunlaşınca ocaktan alınıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Kek piştiğinde (sıcakken) bir kaşık yardımıyla sos eşit olarak dağıtılır. İsterseniz dilimledikten sonra da sosu dağıtabilirsiniz.  

Not: Benmari usulu eritme: Sıcak su dolu bir kabın içerisine başka bir kap koyuyoruz ve onun içine çikolatayı kırarak küçük parçalar halinde yerleştiriyoruz. Suyun sıcaklığıyla çikolatamız eriyor :)

İsterseniz sos için, Dr. Oetker'in çikolatalı sos tarifini de kullanabilirsiniz. O benim tarifimdeki sosa nazaran biraz daha yoğun bir kıvamda oluyor.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: